fbpx

Een Animatie laten maken?

Animatie video’s verschijnen vaker en vaker online. 
Wie zijn ze? Wat doen ze? Wat drijft een animatie video naar succes? 

Een animatie video is een overkoepelende term voor alle video’s die werken met bewegende of geanimeerde beelden die gemaakt zijn van al-dan-niet digitale tekeningen.
In het bedrijfsleven worden ze vooral ingezet om de marketing te ondersteunen. Met een animatievideo kan uw bedrijf een boodschap weergeven die eenvoudig, visueel en aantrekkelijk is. Vaak is het einddoel om, op welke manier ook, meer sales te generen.

Soorten Animatie video's

E4progress 2d explainer animatie video

Explainer (Uitleg) Animatie video's

Het doel van een explainer video is om op een simpele en toegankelijke manier een probleem, concept, product, dienst … uit te leggen en uw doelpubliek van informatie te voorzien.

Copandi Vastgoed 2D Animatie Explainer Video

2D Animatie Video's

Less is more: 2D animatie video's zijn het het instapmodel in de videomarketing. Eenvoudig, helder, maar met oog voor detail en uw bedrijfscultuur.

3D Animatie video's

Breng met 3D animatie video's tekeningen tot leven en geef uw video een premium-look.

Onze animatie video's: Waar we trots op zijn

Een animatie video laten maken: onze succesformule!

Binnen ons portfolio hebben we ondertussen al een mooi aanbod animatie video’s in verschillende stijlen, maten en kleuren. Elke animatie video is 100% op maat van de onderneming en haar doelen gemaakt, maar ons stappenplan is steeds hetzelfde. 

Elke stap heeft zijn eigen karakter en is cruciaal in de opbouw van de perfecte animatie video voor uw onderneming. Daarnaast zorgt dit proces voor een snelle en efficiënte aflevering.

De eerste stap is de belangrijkste. Het script vastleggen. Het script vertelt ons de verschillende stappen van de animatie video. De video wordt een kort verhaal van vaak ongeveer 1 minuut. Daarin worden alle eigenschappen die u wil terugzien in elkaar gepuzzeld. Door de samenwerking met de digital marketeer kan uw verhaal ook marketinggewijs schitterend scoren. Een goed begin, die opbouwt naar een climax met uiteindelijk een call to action is super belangrijk.

Eens het script en de tekst vaststaat, wordt de voice-over ingesproken. De stem moet passen bij de boodschap. Kiest u voor een man of een vrouw? Een duidelijk aanwezige klank of toch een zachtere aanpak? Dat wordt hier beslist.

De voice-over wordt bewust vóór de schetsen ingesproken. De tekst wordt de basis van de animatie video, waarop de volgende stappen worden gebaseerd.

 

De schetsen geven de eerste vorm van de animatie weer. Ze zijn nog zwart wit maar geven vorm en beeld aan uw video. In deze stap worden vooral de stijl en de elementen die naar voor moeten komen besproken. De schetsen moeten passen bij het verhaal dat u vertelt.

Nadat de schetsen zijn goedgekeurd gaan we starten met ze in te kleuren en ze hun uiteindelijke vorm te geven. Die stap heet bij ons het storyboard. Het blijven nog steeds aparte tekeningen die nog niet bewegen. Waar de nadruk bij de schetsen nog lag op het verhaal, ligt de nadruk nu op het design van de animatie. Passen de kleuren bij mijn onderneming? Wekt het de sfeer op die ik wil? Bereikt het zijn doel?

Eens het storyboard goed zit, laten we de tekeningen bewegen. Nu komt de video echt in zijn finale fase. In deze stap kunnen nog enkele kleine wijzigingen aangebracht worden. Langzamer bewegen, sneller stappen, rollen of bouncen… Het zijn keuzes die de dynamiek van uw video vastleggen.

Nu de animatie video af is, wordt nog een laatste finishing touch toegevoegd. Achtergrondgeluiden en muziek geven dat extra’tje aan de video die de hele boodschap ondersteunen.

Uw animatie video laten subsidieren

Wilt u uw onderneming ook kenbaar maken in het buitenland? Dan kan je uw video onder een aantal voorwaarden laten subsidiëren door Flanders Investment en Trade tot 2250€. 

De subsidie geldt voor externe ontwikkeling én vertaling van digitale internationele commerciële bedrijfscommunicatie: 


  • Meertalige websites of webshops;
  • Een bedrijfsfilm;
  • Sociale media uitgevoerd door externe specialisten.
Neem contact met ons op om te weten of u in aanmerking komt. 

Onze referenties

Een animatie video laten maken: veel gestelde vragen

Wat kost een animatie video? Dat is een vaak terugkerende vraag voor bedrijven die de optie overwegen. Een eenzijdig en duidelijk antwoord kan hier echter niet op gegeven worden omdat elke klant en elke animatie video 100% uniek is. De prijs wordt beïnvloed op basis van variabele factoren.

Duurtijd

De kostprijs wordt grotendeels bepaald door de duurtijd van de video. Dat komt omdat een animatie video gemaakt wordt op basis van tekeningen. Hoe langer de duurtijd, hoe meer tekeningen, hoe duurder.

Daarnaast is ook de voice over duurder naargelang de lengte van de video.

 

Stijl – geen templates

Bij Landing maken wij elke video 100% op maat. Dat zorgt voor een unieke animatievideo die absoluut niet gemaakt is aan de hand van templates. Maakt u wel gebruik van templates, dan wordt de video goedkoper, maar u riskeert vergeleken te worden met producten of ondernemingen die waarschijnlijk niet dezelfde waarden en normen delen. Dat wilt u natuurlijk vermijden bij een investering van die orde.

 

Custom made

Bij een animatie video kunt u kiezen om met handgemaakte tekeningen te werken of met voorgeprogrammeerde figuren. Handgemaakt is duurder maar bevordert de stijl.

De aflevertijd van een animatie video schommelt rond 5 weken vanaf de “go” voor een video van 1 minuut. 

De uiteindelijke aflevering kan vertraagd worden door:  

 • Lengte van de video 
  Hoe langer een video, hoe langer verschillende processen zullen duren. Voornamelijk het tekenen duurt dan langer. 
 • Complexiteit 
  Hoe complexer de video, hoe langer de aflevertijd. De complexiteit kan technisch maar ook inhoudelijk zijn. Bij extreem moeilijk te begrijpen producten nemen we meer de tijd om zeer goed te snappen welke elementen naar voor moeten komen om uw doelgroep te activeren. 
 • Snelheid van feedback
  Hoe sneller we feedback van u ontvangen op elke stap, hoe sneller wij de animatievideo kunnen afleveren. 

Er zijn verschillende websites die tools aanbieden om zelf een animatie video te maken. Dat is mogelijk en het lijkt goedkoop, maar de loonkost van een persoon die de tools nog moet leren, is aan de hoge kant. Daarbij is het eindresultaat vaak nogal amateuristisch. Zelf je animatie video maken is goed voor privépresentaties voor bekend publiek, maar niet om uw doelgroep aan te spreken en te overtuigen van de kwaliteit van uw product en de werking van uw onderneming. Daarom is het interessant om voor uw explainer video een expert in te schakelen.