fbpx

Leefrente: Van complex naar simpel en herkenbaar

"Het concept van lijfrente diende op een eenvoudige manier aangebracht te worden aan mijn doepubliek"

Hugues De Saint Aubain, Zaakvoerder Leefrente

Waarom werd Landing Videos ingeschakeld?

Leefrente.be merkte dat hun product  [de verkoop van vastgoed op lijfrente] niet altijd even duidelijk was voor hun doelpubliek met als gevolg lage click-ratios en lange sales conversaties vooraleer het product aan de man werd gebracht.

Landing Videos werd gevraagd met zijn kennis in online marketing en conversie optimalisatie een explainer video te maken om de verkopen via online en digitale kanalen te verhogen met onderstaande moeilijkheden in gedachte:
#BoostDigitalSalesandMarketing

Challenges:

  • Hoge website drop-off, zonder conversie
  • Lage rententie tijd
  • Ondoeltreffende huidige communicatie
  • Oudere doelgroep

Goals:

  • Duidelijke communicatie van het product
  • Omzetten van bezoekers in leads
  • Direct inzetbaar

…met als gevolg de video “Verkoop uw huis op Lijfrente” waar onder ander vijf concrete video optimalisatie technieken werden toegepast die u kan lezen onder de video.

Hoe tevreden was de klant?

Hoe heeft Landing Videos dit een succes gemaakt?

1. Identificatie met doelgroep door introductie van de karakters:

De introductie van Georges en Marie, typische oudere mensen die dit als een investering zien in hun levensstijl, laat de doelgroep toe zich te identificeren met de video.

2. Diepte onderzoek in de specifieke leefwereld van de doelgroep

Onderzoek duidt aan dat de renovatie van hun huis en de vakanties op cruise schepen als grote voordelen voor de verkoop op lijfrente worden aanzien.

3.  Visuele herkenning van de problemen en oplossingen

De visuele vertaling van de specifieke leefwereld (cruise, renovatie, …) in beeld verzekerd een hogere betrokkenheid bij de boodschap.

4. Verwerking van de huisstijl in de video

De verwerking van de huisstijl van lijfrente wordt in de volledige video verzekerd de connectie met het bedrijf vanaf seconde één.

5. Duidelijke Call-To-Action

De Call-To-Action op het einde van de film begeleidt de leads naar een gepast verkoopskanaal.

 

marketing sales videos verdelen

Hoe een explainer video Dropbox heeft laten slagen

ZEVEN KANALEN VOOR EEN EFFECTIEVE VIDEO DISTRIBUTIE STRATEGIE Om meer bereik te krijgen, raden we u aan om uw video op zoveel mogelijk kanalen te promoten, MAAR: onthoud altijd dat u de kanalen moet uitkiezen die voldoen aan jouw specifieke marketingdoelen, buyer persona en type product / dienst. U kunt een beroep doen op organische kanalen, betaalde kanalen

Lees verder »
videos online sales

Hoe explainer videos online sales verhogen

VIJF MANIEREN OM UW CONVERSIE-RATIO EN SALES TE VERHOGEN Indien u uw conversie-ratio en verkopen wilt boosten moet u aandacht besteden aan dit artikel. Onderzoek heeft aangetoond dat explainer videos uw conversie met 80% verhogen. 64% van de klanten hebben ook verklaard dat ze vertrouwen winnen in uw product na het bekijken van een product video.

Lees verder »
explainer video lengte marketing

Wat is de ideale lengte van explainer video’s

WAAR JE REKENING MEE MOET HOUDEN OM DE IDEALE LENGTE TE BEPALEN U staat op het punt uw gloednieuwe explainer video te ontwikkelen. Je wilt het boeiend en overtuigend genoeg maken om snel de aandacht van uw publiek te trekken (U weet dat u sterke concurrentie hebt). Maar u hebt ook voldoende tijd nodig om uw kernboodschappen

Lees verder »
videos converteren sales marketing

Waarom sommige videos niet converteren

VIJF REDENEN WAAROM VIDEOS NIET COVERTEREN 1. Je video is te lang Eén van de eerste dingen die kijkers doen als ze op play drukken, is kijken hoe lang de video duurt. Op Facebook kijken mensen gemiddeld 22 sec naar een video! Het is dus erg belangrijk om meteen to the point te komen en de

Lees verder »
video hosting marketing

Waar host je best uw videos

EEN OVERZICHT VAN DE BESTE VIDEOHOSTING PLATFORMEN​ Youtube – het grote platform – voor inbound marketing acties en info series. YouTube is veruit het bekendste hosting platform op internet, met het meeste bereik. Het is makkelijk om content op te laden, heeft sterke SEO kracht en is helemaal gratis. Toch oppassen want YouTube wil namelijk dat jij op

Lees verder »
elementen explainer video marketing

Wat zijn de belangrijkste elementen van explainer video’s

ZES ELEMENTEN VAN EEN GOEDE EXPLAINER VIDEO​ 1. Kort: Explainer videos zijn kort en eenvoudig. Maak uw videos dus niet langer dan 60 seconden. 2. Gericht op de doelgroep en hun problemen: Explainer videos zijn aangepast aan uw doelgroep en hun problemen zodat ze zich beter kunnen inleven in het voorstel van uw onderneming. 3. Simpel: Explainer videos

Lees verder »