fbpx

Hoe moet ik de ROI van videos meten

Laatste aangepast:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

ZONDER DE VIDEO ROI TE METEN ZAL U NIET OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE IMPACT

Video is een krachtige tool om digitale sales binnen te rijven maar hoe komt u dat in godsnaam te weten? De kracht van videos wordt zeker ook duidelijk door de tijd dat mensen op uw website spenderen en een versterkte ranking op google maar het is soms/vaak moeilijk om het success éénduidig aan de videos toe te leggen. 

Daarom geven we hieronder een overzicht van de elementen die u best meet om te weten waar en hoe uw videos de beste impact hebben!

Dit artikel is by the way een deel van een reeks tips & tricks over video marketing. Hier kunt u de overzichtspagina terugvinden.

WAT JE MOET METEN OM DE ROI TE BAPELEN HANGT AF VAN DE VERKOOPSFASE WAAR DE VIDEO VOOR WORDT GEBRUIKT

FaseDoelKPI
Bewustwording

Aantrekken en onderwijzen.

Deze video’s moeten mikken op een maximale betrokkenheid van kopers die geïnteresseerd (kunnen) zijn in uw dienst of product.

Actie ratio

Meet de betrokkenheid bij de video: hoeveel mensen de video bekijken en een actie ondernemen, zoals op een link klikken, een andere pagina bezoeken of de video delen op sociale media. Betrokkenheid verhoogt de kans dat ze u bezoeken tijdens de overwegings- en beslissingsfase.

Overweging

Informeren

Deze video’s moeten uw potentiële klanten, die zich reeds bewust van hun noden, informeren over hoe uw oplossing hen kan helpen.

Aandachtsspanne

Meet hoe lang consumenten zich op uw website begeven en hoe lang ze de video’s bekijken. Des te langer de consument naar uw oplossing kijkt in de overweging fase, des te meer kans uw oplossing maakt om gekozen te worden.

Beslissing

Overtuigen

Deze video’s moeten de potentiële klanten overtuigen voor uw bedrijf te kiezen. Hij is de verschillende leveranciers aan het afwegen en zoekt zekerheid bij zijn beslissing.

Conversieratio

Meet hoeveel bezoekers worden omgezet in leads door bijvoorbeeld het aantal formulieren dat wordt ingevuld of offertes die worden aangevraagd bij te houden.

Hoe meer mensen oprechte aankoopintentie tonen hoe beter.

EN VERGEET VIDEO IS DE IDEALE MANIER OM UW WEBSITE EEN ECHTE SALES MACHINE TE MAKEN. STORYTELLING, AANDACHT TREKKEND, ILLUSTRATIEF EN OVERTUIGEND.