fbpx

Video Marketing Tips

Laatste aangepast:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

VIJF TIPS VOOR DE GARANTIE VAN VIDEO MARKETING SUCCESS

Deze informatie is deel van een reeks tips & tricks rond video marketing. U kan de andere info hier vinden.

Als u video marketing wilt inzetten moet u ervoor zorgen dat u het goed doet. Anders kan u er pal vanuit gaan dat u een slecht figuur slaat en de kwaliteit beneden het niveau ligt. Bij Landing Videos hebben we dat begrepen. U kan immers met een overtuigende video iemand volledig naar u toe trekken terwijl een video van lage kwaliteit het omgekeerde effect teweeg brengt.

Hieronder onthullen we alvast enkele van onze favoriete tips om aantrekkelijke, inspirerende en bruikbare video marketing campagnes op te zetten.

Tip 1. BOUW EEN VERHAAL, GEEN SALES PITCH

Er zijn al veel te veel opdringerige en irritante verkoopsadvertenties actief op het internet. Hiermee zal u dan ook geen additionele klanten verleiden. Bouw daarom uw video rond uw verhaal, rond de reden waarom mensen meer te weten moeten komen over uw bedrijf, product of dienst.

Haal dus het beste uit de emotionele kracht van video door in te spelen op de behoeften en verborgen verlangens van uw klanten.

Tip 2. BEGIN MET DE BEST 10 SECONDEN OOIT

Meer dan 25% van uw kijkers klikken reeds weg voor uw video 10 seconden bezig is. Wees dus kort en to the point. Probeer de nieuwsgierigheid van uw publiek op te wekken door direct vragen te stellen en teasers te gebruiken. De waarde van het bekijken van de video moet direct duidelijk zijn.

Tip 3. WEES NIET SAAI

Video’s die pure marketingblaadjes zijn, verspreiden zich niet. Mensen willen lachen. Ze willen liefst af en toe eens de realiteit vergeten.

Moedig daarom videomakers actief aan om creatief te zijn en risico’s te nemen. Denkt u dat uw B2B-publiek geen humor aankan? Voel u niet beperkt door wat er eerder in je branche is gebeurd en probeer niet de stijve toon en het geeuwende script van uw concurrent te evenaren. Val op en maak een kans om grappig te zijn.

Tip 4. GEBRUIK DE ZOEKMACHINES

Begin alvast met een duidelijke en volledige beschrijving van uw video in de hosting website te plaatsen. Met deze beschrijvingen zullen de analyse-algoritmen van google uw video beter begrijpen. Zorg dus voor relevante zoekwoorden, unieke titles en gedetailleerde beschrijvingen.

Tip 5. INFORMEER MENSEN

Een van de krachtigste methoden die u kunt gebruiken voor videomarketing is om uw publiek te informeren. U kunt bijvoorbeeld uw klanten leren uw product of dienst te gebruiken en nuttige tips geven om er het beste van te maken. Of u kunt een webinar maken om uw kennis etaleren, uw merk te positioneren en waarde toevoegen aan het leven van uw klanten terwijl u leads verzamelt in het proces.