fbpx

Wat zijn de voordelen van videomarketing

Laatste aangepast:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

8 VOORDELEN DIE VIDEO MARKETING MEEBRENGEN

Deze informatie is deel van een reeks tips & tricks rond video marketing. U kan de andere artikels hier vinden.

1. PERFECTE INTRODUCTIE

Als een foto meer dan duizend woorden waard is, is een video er miljoenen waard. Met een krachtige video kan u binnen een paar seconden een hele reeks ideeën aan de man brengen. Het mooie aan video’s is dat ze ten alle tijde de aandacht van uw kijkers behouden zodat u uw voorstel aan iedereen, altijd en overal ter wereld kan overbrengen.

2. TREKT DE AANDACHT

De aandacht van een kijker trekken is de heilige graal van marketingdoelen. Een slimme online video trekt de aandacht van de kijkers meteen. Onderzoek heeft uitgewezen dat online bezoekers een aandacht spanne van slechts 8 seconden hebben. Met video’s kan u de aandacht trekken en uw product of dienst op een gemakkelijke en boeiende manier voorstellen.

3. HOGERE CONVERSIE

Een van de grootste voordelen van video’s is dat ze uw conversieratio verhogen. Kijkers houden van een pakkende en aantrekkelijk vormgegeven geanimeerde video. Uit onderzoek blijkt dat 64% van de bezoekers van een website eerder geneigd is om een product te kopen na het bekijken van een video. Betrokkenheid leidt tot vertrouwen, overtuiging en actie. Kortom, online video’s zijn de beste manier om de aankoopbeslissing van uw klanten te inspireren.

4. GOOGLE LOVES VIDEO

We hebben al aangegeven dat video’s ertoe leiden dat bezoekers langer op uw site blijven. Dit betekent niet alleen dat ze de hele video bekijken, maar ook dat hun langere verblijf uw algemene zoekmachineresultaten optimaliseert. Het algoritme van Google houdt rekening met de hoeveelheid tijd die gebruikers op uw website spenderen, en dit vertaalt zich met video onmiddellijk tot een betere positie in de zoekmachines.

5. SOCIAL MEDIA PROOF

Als uw video’s voldoende boeien en inspireren worden deze sneller gedeeld op sociale media. Op Facebook worden foto’s twee keer zo vaak geliked als tekst, terwijl video’s 12 keer vaker worden gedeeld dan links en tekst gecombineerd!

6. GSM PROOF

Mobiel is niet alleen een trend; het is de voornaamste manier om met klanten en prospecten te communiceren. Video’s zijn toegankelijk voor mobiele gebruikers en aantrekkelijker dan gewone tekst. Nadat een gebruiksvriendelijke mobiele site is gemaakt, is een video het beste ingrediënt om mobiele gebruikers te laten blijven. Momenteel neemt video 50% van alle online mobiele verbruik in.

7. STERKE EMOTIONELE BAND

Emotionele banden creëren relaties, vriendschappen en allianties. Video’s hebben hetzelfde krachtige potentieel. Ze bestaan uit vertrouwen, gevoelens, woorden en beelden. Een boeiend verhaal heeft het magische vermogen om buitengewone niveaus van emotie met uw publiek te realiseren. Storytelling is de krachtige basis die u gebruikt om uw video’s te maken. Een goed verhaal zorgt ervoor dat ze van uw merk houden.

8. MAKKELIJK INTEGREERBAAR

Video’s kunnen worden geïntegreerd in al uw marketingcampagnes, van nieuwsbrieven tot bestemmingspagina’s en sociale netwerken. Veelzijdigheid is hun grootste sterkte. Video’s op uw startpagina kunnen conversies verhogen met 65% en klikfrequentie op e-mails laten verdubbelen.

WERK MET LANDING VIDEOS

Bij Landing Videos hebben we reeds tientallen video’s ontwikkeld met met maar één uitgangspunt in het achterhoofd: aanpassen aan de specifieke doelgroep, niche en marketingdoelen van de klant
Met onze specialisering in de digitale Sales en Marketing verzekeren we dat we bij Landing Videos de beste resultaten opleveren. Dat is een must voor ons.