fbpx

Wat is de impact van Video op sales

Laatste aangepast:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

VIJF MANIEREN OM UW CONVERSIE-RATIO EN SALES TE VERHOGEN MET VIDEO

Indien u uw conversie-ratio en verkopen wilt verhogen met video moet u aandacht besteden aan dit artikel. Onderzoek heeft aangetoond dat explainer videos uw conversie met 80% verhogen. 64% van de klanten hebben ook verklaard dat ze vertrouwen winnen in uw product na het bekijken van een product video. En als dat nog niet genoeg is, zegt 90% dat explainer videos helpen om te beslissen wat te ze kopen.

Natuurlijk, hoeft u  ons niet direct geloven. We weten dat deze nummers wat overdreven lijken. Maar met onze ervaring durven we vrij zeker zeggen dat explainer videos deze cijfers behalen.

Blijf lezen en we zullen u leren hoe explainer videos uw conversie-ratio en verkopen verhogen.

1) Met explainer videos kun je de aandacht van uw doelpubliek sneller trekken!

Er zijn veel elementen die de aandacht van potentiële klanten kunnen trekken, zoals de kleuren, de bewegingen en de animatie die worden gebruikt. Als u mensen kunt laten kijken naar uw video, blijven ze veel langer op uw site, waardoor ze meer geneigd zijn iets van u te kopen.

2) Mensen richten zich meer op videos dan andere soorten content

Als u wilt dat uw bedrijf succesvol wordt op internet, moet u de aandacht van de klant trekken. Dit is geen gemakkelijke taak, omdat het moeilijk is om mensen specifiek naar één merk te laten kijken als ze eromheen zitten. Video’s zijn geweldig omdat ze je echt kunnen laten opvallen en mensen geïnteresseerd kunnen maken.

Het is beter voor u als die bezoekers uw website niet verlaten, waardoor het bounce-ratio daalt (wat ook een negatieve impact heeft op uw Google ranking).  Om de bezoekers te converteren naar klanten moeten ze op de website blijven en grondig leren wat je te bieden hebt. Video’s zijn de beste optie om dat te bereiken.

3) Videos maken uw bedrijf toegankelijker

Inderdaad, explainer video’s worden gebruikt om uit te leggen waar een bepaald bedrijf over gaat. Dankzij video’s krijgen de klanten duidelijkheid over uw product of dienst op een eenvoudige en entertainende manier. 
Explainer video’s zijn daarom perfect om klanten te helpen voorstellen welke service u aanbiedt. U hoeft alleen maar de kenmerken van uw publiek te definiëren en een personage te kiezen waar mensen zich mee kunnen identificeren.

4) Videos worden vaker gedeeld

Gebruikers worden gek van video’s. Ze besteden veel tijd aan het bekijken ervan en delen ze met vrienden en familie. Aangezien iedereen hun vrienden en familie vetrouwen is het dus waarschijnlijker dat mensen een product gebruiken en aankopen wanneer iemand in hun kring het hen heeft aanbevolen.

Als mensen uw video delen, zal uw product de aandacht trekken en uw bedrijf groeien. Maar om dat te laten gebeuren, moet u een verbluffende video maken die mensen laat delen.

5) Zoekmachines houden ook van videos!

Tegenwoordig zijn zoekmachines gespecialiseerd in het tonen van inhoud die relevant is voor gebruikers, en video’s behoren tot de meest bekeken inhoud op het internet. 
Wanneer uw video’s sterk SEO-matig zijn onderbouwd en vaak worden bekeken of gedeeld zullen de zoekmachines deze relevanter vinden.

landing videos
#BoostDigitalSalesandMarketing

U kan dit artikel via PDF downloaden door op de afbeelding te klikken!

(klik op de afbeelding of op deze link)