fbpx

Hoe Video inzetten voor sales

Laatste aangepast:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DE JUISTE VIDEO VOOR HET JUISTE MOMENT IN HET SALES PROCES

Weet u hoe u videos moet gebruiken om een krachtig sales proces te creëren?
Het is eenvoudig, maar het moet goed worden gedaan. Want u moet weten welke type video u moet gebruiken en wanneer u ze moet gebruiken voor sales.
Op deze manier vergroot u uw omzet door uw video-content op een slimme manier te gebruiken.

Maar eerst moet u uw sales proces van A tot Z kennen. Eénmaal het proces duidelijk is kunnen we bespreken hoe de verschillende soorten video’s op een slimme manier kunnen worden gebruiken: dit betekent dat u de juiste video op het juiste moment toont!

BEPAAL UW VIDEO SALES STRATEGIE

Net als bij elke andere geweldige strategie, moet uw salesstrategie beginnen met het schetsen van de route die de klanten doorlopen, vervolgens moet u de verschillende strategieën uittekenen om uw teams te begeleiden met de verkoop.
Dit omvat ook een algemene mapping van de interacties die moeten plaatsvinden tussen uw merk en uw publiek, om hen naar de koopbeslissing te leiden.

Het sales proces omvat meestal drie hoofdfasen: de bewustwordingsfase, de beoordelingsfase en de beslissingsfase.

1) Sales Videos: Bewustwordingsfase

De bewustwordingsfase is het begin van de reis, waarin uw publiek begint te beseffen een bepaald probleem te hebben. Op dit moment komt uw publiek naar u toe op zoek naar informatie (of liep eenvoudigweg tegen uw merk aan), omdat ze zich net bewust zijn geworden dat ze een bepaalde behoefte hebben.

Uw taak is om informatie verschaffen over dit probleem, en ook een geweldige eerste indruk te geven onder andere door Snack Video’s en Pitch Video’s.

2) Sales Videos: Overwegingsfase

De overwegingsfase is het midden van de reis. Nu heeft u een gekwalificeerde marketing lead en zijn ze bezig verschillende opties te overwegen om hun problemen op te lossen. Uw publiek weet al over hun probleem en is actief aan het zoeken naar oplossingen. Het is uw moment om te schitteren en informatie te verschaffen over uw oplossing.

Laat zien dat uw type oplossing de beste is via Explainer video’s, Educational video’s, How to video’s en Product video’s.

3) Sales Videos: Beslissingsfase

De beslissingsfase is waar de magie gebeurt: uw publiek maakt de feitelijke aankoop beslissing. Ze hebben besloten over een oplossing en nu vergelijken ze  de producten en merken. 

U laat met uw video-inhoud zien waarom uw bedrijf de beste is en neemt de laatste twijfels van de prospect weg met testimonials en case-studies.

SAMENVATTING

Het allerbelangrijkste in al deze fasen is dat de verschillende soorten video-content de verschillende behoeften van uw prospecten moeten dekken.
Door de informatie te leveren waarnaar uw doelgroep op zoek is, stimuleert u ook uw inbound marketingstrategie!
De kunst is om te weten welk type inhoud het meest effectief is voor uw merk.

Via onderstaande PDF kun je dit artikel downloaden door op de afbeelding te klikken.

(klik op de afbeelding of op deze link)