fbpx

Waar moet ik mijn video plaatsen

Laatste aangepast:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

WAAR KAN U UW ANIMATIE VIDEOS PLAATSEN?

Als u tijd, geld en energie investeert in het maken van een marketingvideo, wilt u de beste resultaten behalen, toch? Dan is het aanpassen van de strijd (in de marketing wereld: aanpassen aan de kenmerken, verwachtingen en behoeften van je doelgroep) de enige optie die u heeft om de strijd te winnen.

Deze informatie is deel van een reeks tips & tricks rond animatie explainer videos. U kan de andere artikels hier vinden.

1) VIDEO OP DE START OF LANDING PAGINA:

De positie van uw video op uw website is erg belangrijk. Veel kijkers scrollen niet naar beneden op de pagina, dus u moet uw video ” boven de vouw ” plaatsen (het gedeelte van de pagina dat zichtbaar is wanneer u de site opent).

Zowel op uw startpagina als op een andere bestemmingspagina moet u het makkelijk maken voor uw bezoekers om de video te gebruiken: aarzel daarom niet om visuele afbeeldingen, zoals pijlen, te gebruiken om uw bezoekers naar uw video te leiden.

Zorg ervoor dat de knop ‘Afspelen’ mooi en groot  wordt weergegeven in uw videovoorbeeld zodat gebruikers worden verleid om erop te klikken.

Vergeet ten slotte niet om social media knoppen te integreren zodat kijkers uw video kunnen delen en verspreiden.

2) VIDEO OP SOCIALE MEDIA:

Kosteneffectief en eenvoudig te beheren. Sociale media zijn een must-have aanvulling op uw video marketing campagne. Het is gratis en kan resulteren in mond-tot-mondmarketing en een vette buzz, dus gebruik YouTube, Facebook, Twitter, LinkedIn en Pinterest om een brede bekendheid te krijgen.

Bijna alle social mediakanalen hebben ook betaalde opties om uw video te verspreiden. Adverteer op uw specifieke doelgroep om nieuwe leads te krijgen.

3) VIDEO OP DE BLOG

Sluit uw explainer video in op uw blog. Niet alleen zal het meer interesse wekken dan een gewoon tekstbericht, maar het zal ook uw pagina organisch verbeteren op zoekmachines, zoals Google.

Zoekmachines zullen uw pagina vaker tonen omdat de tijd die wordt besteed op de pagina zal verhogen (gemiddeld van 8 seconden tot 2 minuten) waardoor de content op uw website beter scoort bij hun algoritmes.

Bovendien heeft een video 53 keer meer kans om organisch te worden gevonden dan gewone tekst.

4) VIDEO IN HET PERSBERICHT:

Schrijf een persbericht voor uw nieuwe explainer video. Maximaliseer de impact van uw nieuwe explainer video door tegelijkertijd op meerdere mediakanalen te starten zoals gespecialiseerde magazines, regionale en nationale pers, etc.

5) VIDEO IN DE NIEUWSBRIEF:

Als u op zoek bent naar betere resultaten voor uw e-mailmarketing, moet u video’s integreren in uw e-mails. Onderzoek van Forrester heeft aangetoond dat klikfrequenties met 200-300% stijgen wanneer video werd opgenomen in zakelijke e-mailmarketingcampagnes. Als u het woord ”Video” in de onderwerp regel van de e-mail plaatst, wordt de open rate met 7 tot 13% verhoogd.

Dus, als die database waaraan u zo hard voor heeft gewerkt om te bouwen wegkwijnde in het stof, is uw nieuwe video klaar om dat te veranderen.

6) VIDEO IN DE ADVERTENTIES:

De voordelen van betaalde advertenties zijn dat de resultaten direct beschikbaar zijn. Organisch gedreven verkeersresultaten kunnen maanden in beslag nemen. Door betaalde advertenties te gebruiken, kunt u snelle resultaten behalen en tegelijkertijd uw marketingactiva testen.

Betaalde media, zoals pay-per-view, digitale advertenties, banners en betaalde aanbiedingen voor sociale media, laten u toe u te richten op specifieke doelmarkten en laten u ook de klantinteracties volgen, zodat u uw kosten per lead kunt begrijpen.

Let wel op: korte video’s (tot 20 seconden) zijn beter geschikt voor social media campagnes.

WERK MET LANDING VIDEOS

Bij Landing Videos hebben we reeds tientallen video’s ontwikkeld met met maar één uitgangspunt in het achterhoofd: aanpassen aan de specifieke doelgroep, niche en marketingdoelen van de klant
Met onze specialisering in de digitale Sales en Marketing verzekeren we dat we bij Landing Videos de beste resultaten opleveren. Dat is een absolute must voor ons.