fbpx

Waarom Videomarketing soms mislukt

Laatste aangepast:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

VIJF REDENEN WAAROM VIDEOS NIET COVERTEREN / mISLUKKEN

1. Je video is te lang

Eén van de eerste dingen die kijkers doen als ze op play drukken, is kijken hoe lang de video duurt. Op Facebook kijken mensen gemiddeld 22 sec naar een video! Het is dus erg belangrijk om meteen to the point te komen en de kijker te boeien.

2. Je video is onpersoonlijk

Kijkers willen zich kunnen identificeren met de video door normale mensen in herkenbare situaties. Geen presentaties, maar verhalen.

3. Je video wordt niet gevonden

Om gevonden te worden optimaliseer je best uw keywords, titel en beschrijving van uw video. SEO is niet enkel belangrijk voor websites maar ook voor videos.

De beste manier om hoog te staan bij Youtube is dore en hogere watch ratio (een video die voor 80% uitgekeken wordt, zal YouTube waarschijnlijk hoger ranken dan een video die voor 60% wordt uitgekeken). Zorg dus voor een boeiende video van begin tot einde.
Facebook is een heel ander dier. Daar wordt je video niet gevonden door zoekacties, maar door interactie. Zonder interactie op je video, is ‘ie dood. Zorg dus dat mensen ‘m liken, delen en erop reageren. Bijvoorbeeld door het stellen van een vraag, of een duidelijke call-to-action in de video.

4. Je video is niet begrijpelijk zonder audio

Meer dan 85% van kijkers heeft audio uitstaan op Facebook, LinkedIn en Instagram. Die video’s worden bekeken zonder dat de audio aanstaat. Het is dus erg belangrijk dat je je video’s begrijpelijk maakt, ook als de audio niet aanstaat. Gebruik dus ondertiteling of breng de tekst op een andere manier in beeld.

5. Je hebt geen pakkende miniatuurafbeelding voor je video

De grootste reden om op play te drukken is de aantrekkelijkheid van je miniatuurafbeelding, of thumbnail. Pas die dus aan op YouTube, Facebook en Instagram. Kies een boeiende afbeelding en zet er teksten bij.

Via onderstaande PDF kun je dit artikel downloaden door op de afbeelding te klikken.

(klik op de afbeelding of op deze link)